Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Macskagyilkos kísérletre biztatott egy indiai tankönyv

2017.02.09. 17:49

Jó nagy botrány lett abból Indiában, hogy egy iskolai tankönyv olyan kísérletre biztatja a gyerekeket, amiben megfullasztanak egy macskát. 

A BBC szerint környezetismereti könyv azt akarta érzékeltetni a gyerekekkel, hogy a levegő elengedhetetlen az élethez, ezért arra kérte őket, tegyenek egy-egy kismacskát dobozokba, az egyik dobozon viszont legyenek lyukak, hogy lélegezni tudjon az egyik állat. 

Zárd le a dobozokat, aztán egy idő után nyisd ki őket. Mit fogsz látni? A lyukak nélküli dobozban meghalt a kismacska. 

- olvasható a tankönyvben.

A kiadó szerint már több felháborodott szülő is jelentkezett náluk, ezért visszahívták a legtöbb példányt, és a következő kiadásban már nem lesz benne a kifogásolt rész. 

Nem ez az első eset, hogy balhé van indiai tankönyvekkel. Egy 2014-es történelemkönyvben például azt írták, hogy a II. világháborúban Japán dobott atombombát az Egyesült Államokra. Öt éve egy tizenegy éveseknek szóló könyvben az állt, hogy akik húst fogyasztanak, azok hajlamosabbak a hazudozásra, a lopásra és a szexuális erőszakra is.