Viola
-5 °C
-2 °C

Terrorgyanú miatt razziázott a német rendőrség

2017.02.09. 10:36

Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek két iszlamistát

Küszöbönálló terrortámadás gyanúja miatt nagyszabású razziát tartottak a németországi Göttingenben csütörtökre virradóra, és őrizetbe vettek két, közveszélyes iszlamistaként számon tartott férfit – írja az MTI.

A rendőrség közleménye szerint az utóbbi napokban egyre sűrűsödtek egy "lehetséges, konkrét, küszöbönálló terrortámadásra" utaló jelek, ezért gyorsan fel kellett lépni a két közveszélyes férfival és közvetlen környezetükkel szemben.

Egy 27 éves algériai és egy 23 éves nigériai állampolgárt vettek őrizetbe. Mindketten családjukkal élnek Göttingenben, és hosszú ideje a helyi szalafista körökhöz tartoznak.  450 rendőr, köztük egy terrorelhárító különleges alakulat 12 helyszínen tartott házkutatást.

A szalafizmus a radikális iszlamizmus legnépszerűbb németországi irányzata, elveti a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik. A szalafisták száma 10 ezerre tehető. A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!