Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véletlenül HIV-vel fertőztek meg öt embert egy kínai kórházban

2017.02.09. 17:30

Öt ember fertőződött meg HIV vírussal, mert egy kínai kórházban minden létező szabályt áthágva újrahasználtak olyan kémcsöveket, amikben előzőleg AIDS-es betegektől vett vért tartottak. A kórház elismerte a hibát, de további információt nem osztott meg az ügyről - írja a BBC. Kínában az AIDS elterjedését nagyban elősegítették az ilyen kórházi hanyagságok. A 90-es években történt a legsúlyosabb eset, amikor önkéntes véradóktól származó vért kezeltek szabálytalanul, és néhány fertőzött minta hatalmas mennyiségű vérkészítménybe juttatta el a vírust. Becslések szerint akkor 30-50 ezer ember került érintkezésbe a halálos vírussal.

Kínában a legfrissebb adatok szerint 501 ezer dokumentált AIDS-es beteg van, de a szakértők szerint a valós szám ennél sokkal magasabb lehet.