Megölte a férjét, mégis évi egymillió eurót fog kapni a Gucci-örökségből

2017.02.10. 20:17

Évi egymillió eurós járadék illeti meg meggyilkolt férje, Maurizio Gucci örökségéből Patrizia Reggianit, aki bérgyilkossal ölette meg hűtlenné vált hitvesét - így foglalt állást egy milánói fellebbviteli bíróság - írja az MTI. Reggiani visszamenőleg, a börtönben töltött évekre is megkapja a járadékot a bíróság döntése értelmében - közölte pénteken a La Repubblica című olasz lap.

A döntés alapja az, hogy az évi egymillió euró megfizetésére szerződésben kötelezte magát 1993-as válásuk után a később bérgyilkossal megöletett férj. A 68 éves asszonynak így most 24 millió eurót kötelesek átutalni lányai, Alessandra és Allegra. A nővérek anyjuk bűnösségére hivatkozva eddig nem fizettek, és nem kizárt, hogy a legfelsőbb bíróságnál fellebbeznek az ítélet ellen.

A 17 évet börtönben, majd további három évet közérdekű munkával töltő asszony tavaly októberben szabadult. Összesen 26 évre ítélték, de a fennmaradó rész letöltését felfüggesztették. Maurizio Guccit, a Gucci divatház 47 éves örökösét 1995 márciusában lőtték le irodája előtt egy milánói utcában. Mint kiderült, elvált felesége fogadott bérgyilkost, mert nem tudott beletörődni, hogy férje elhagyta egy fiatalabb nő kedvéért és ezzel elvesztette magas társadalmi státuszát is.

A vád képviselője "jéghidegen megtervezett bűncselekményről" beszélt, amelyet szerinte Patrizia Gucci "pénzéhsége, irigysége és gyűlölete" motivált. Az exfeleség mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, hogy a többi vádlott összeesküdött ellene. Az ügyben öt vádlottat - köztük az asszonyt - ítéltek el 19-29 évre. A hidegvérrel szőtt gyilkossági összeesküvés és az asszony kicsapongó életvitele sokáig foglalkoztatta az olasz közvéleményt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport