Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sújtólégrobbanás volt egy kínai bányában

2017.02.14. 05:49

Feltehetően sújtólégrobbanást követően bányászok rekedtek a mélyben a Kína középső részén fekvő Hunan tartományban kedden, írja az MTI.

A bányában 29-en dolgoztak, tizenhét bányászt sikerült a mélyből épségben felhozni, egy ember megsérült. Nyolc ember meghalt, hárman eltűntek - derült ki a munkabiztonsági hatóság tájékoztatásából.

A világ legnagyobb széntermelő és -felhasználó országában 2014-ben 931-en vesztették életüket bányaszerencsétlenségben, ez a szám jóval kisebb a 2002-ben bekövetkezett halálesetekhez képest, akkor mintegy hétezer bányász lelte halálát munka közben.

Régebben Kína vezette a bányászhalálok statisztikáját, az utóbbi években csökkent az effajta balesetek száma, mert viszonylag fejlettebbek a biztonsági berendezések, ugyanakkor jelentősen csökkent a szén iránti kereslet is.