Hedvig
4 °C
15 °C
141 852 szavazat
204 873 szavazat

18 éves egyetemistát kapott el a francia terrorelhárítás

2017.02.15. 21:54

Őrizetbe vett a francia rendőrség szerda hajnalban egy 18 éves férfit az észak-franciaországi Wattignies nevű településen, mert azt gyanítják, hogy a közeli Lille-ben akart merényletet végrehajtani, feltehetően a metróban vagy egy bevásárlóközpontban - írja az MTI.

A férfit - aki mecsetbe rendszeresen járó egyetemi hallgató - hónapok óta megfigyelték a titkosszolgálatok. A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege 2016. december 30-án terrorizmussal kapcsolatos bűnszövetkezet miatt indított vizsgálatot az ellene. Az előállításra azután került sor, hogy a férfi fegyvereket és robbanóanyagokat próbált meg beszerezni.

A letartóztatás során a férfi nem tanúsított ellenállást. A nyomozók Párizsba vitték, ahol jelenleg a titkosszolgálatok központjában hallgatják ki.

Rendőrségi források szerint a gyanúsított merénylettervekkel rendelkezett, amelyeket logisztikai okokból eddig nem tudott megvalósítani.

A letartóztatás egy nappal azután történt, hogy megindította az eljárást a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege az ellen a két férfi és egy kamaszlány ellen, akiket múlt héten vettek őrizetbe a dél-franciaországi Montpellier-ben, mert feltétezhetően terrortámadásra készültek. A fiatal radikálisoknál robbanóanyagokat találtak, és feltételezhetően öngyilkos merényletre készültek, de pontos célpontjuk még nem volt a nyomozók szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport