Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

UNICEF: 1,4 millió gyereket fenyeget éhhalál négy országban

2017.02.21. 06:07

Idén csaknem 1,4 millió gyereket fenyeget éhhalál négy országban, Nigériában, Szomáliában, Dél-Szudánban és Jemenben, figyelmeztetett helyi idő szerint hétfőn New Yorkban az ENSZ gyermekalapja (UNICEF).

Jemenben a háború miatt 462 ezer gyerek szenved alultápláltságtól, Nigéria északi részén pedig az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szövetséges Boko Haram miatt fenyeget éhhalál 450 ezer gyermeket. Borno állam egyes részein már tavaly év vége óta éhínség van, és az UNICEF szerint a helyzet romlani fog, írja az MTI.

Szomáliában a szárazság miatt jelenleg 185 ezer gyereket fenyeget az éhezés, s számuk néhány hónapon belül 270 ezerre emelkedhet. Dél-Szudánban 270 ezer gyerek van veszélyben. Az ország északi részén már most éhínség pusztít, ott húszezer kisgyerek él.

Az UNICEF igazgatója gyors cselekvésre szólított fel. "Most még sok életet meg tudnánk menteni" - mondta Anthony Lake.