Jenő
-2 °C
6 °C

Bálnaszerű valamivel ütközött egy japán komp

2017.02.21. 18:44

A Venus elnevezésű kompon 103-an tartottak a Fukuoka tartományban fekvő Hakata kikötőjéből  Cusima szigetére kedd délután. 65 kilométer/órás sebességgel haladtak, amikor nekiütköztek valaminek. A dologról, ami egy méter hosszan öt centiméter széles repedést ejtett a hajó orrán, nem pontosan tudni, mi lehetett. A kapitány "valamilyen tengeri lény”-ként hivatkozott rá, és bár a japán szigetvilágnak ez a része jól ismert vándorlási útvonala és szaporodási helye a cetfajtáknak, köztük a bálnáknak, a parti őrség nem találta az állatot. Így néz ki a  Venus, ami végül kétórás késéssel érkezett be Izuharába:  

 A titokzatos lényekkel való ütközés nem példa nélküli, tavaly januárban nyolcan sérültek meg egy Dél-Korea és Japán között közlekedő gyorskompon, amely "bálnaszerű lénnyel" ütközött össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?