Olivér
5 °C
8 °C

Kisrepülő csapódott egy plázába

2017.02.21. 01:41 Módosítva: 2017-02-21 01:41:01

Bevásárlóközpontba csapódott kedden egy kisrepülőgép öt emberrel a fedélzetén Melbourne-ben, Ausztráliában – írta az MTI.

K  AP20170221007
Fotó: MTI

Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy a balesetnek vannak-e túlélői. A repülő háromnegyed órával a nyitás előtt csapódott az épületbe, így a pláza még szinte teljesen üres volt.

A News.com.au úgy tudja, öt ember utazott a gépen, akik King Islandre, majd Tasmania szigetére tartottak volna, egy golfkirándulásra. Nagy valószínűséggel életüket vesztették. A kisrepülő a becsapódáskor felrobbant. A szemtanúk hatalmas lángokról számoltak be.

A Beechcraft Super King Air típusú, kétmotoros repülőgép Melbourne második legnagyobb repteréről szállt fel Essendonban, és a 255 kilométeres útra indult de a repülőtér melletti épületre zuhant.

A helyi rendőrség arról számolt be, hogy a pilóta pillanatokkal a baleset előtt hajtómű-leállás miatt vészhelyzetet jelentett a légiirányítóknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?