Erzsébet
1 °C
4 °C

Trump fel akarja fejleszteni Amerika nukleáris fegyverzetét

2017.02.23. 23:01 Módosítva: 2017-02-23 23:01:10

Sokak félelme kezd beigazolódni, miután Donald Trump amerikai elnök egy csütörtökön megjelent interjúban azt mondta, hogy fel akarja fejleszteni az amerikai nukleáris fegyverzetet, mert szerinte az Egyesült Államok lemaradt ezen a téren - írja az MTI.

A Reuters kérdéseire válaszolva felrótta Oroszországnak, hogy korlátozás alatt álló kategóriájú fegyvereket, cirkáló rakétának is nevezett robotrepülőgépeket állított hadrendbe. Közölte: ezt fel fogja vetni Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, ha találkoznak.

Kínával kapcsolatban kijelentette, hogy Peking "ha akarná, nagyon könnyen" megoldhatná az Észak-Korea által jelentett biztonsági kihívást. Azt mondta: "nagyon dühös" amiatt, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétákat tesztel. Szerinte ezzel a fenyegetéssel szemben az egyik elérhető eszköz az elhárító rakétarendszerek kiépítésének felgyorsítása a szövetséges Dél-Koreában és Japánban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?