Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokkal hamarabb elkezdhetik építeni Trump falát

2017.02.24. 19:01

Javában tart Amerikában a CPAC, az egyik legnagyobb évente megrendezett konzervatív gyűlés, pénteken pedig Donald Trump is ott volt a felszólalók között. Az elnök többek között beszélt arról, hogy a mexikói határra tervezett fal építése sokkal hamarabb elkezdődhet, valamint hogy továbbra is Amerikát tartja a legfontosabbnak - írja a BBC.

A marylandi gyűlésen Trump újból elmondta, megépítik a falat, most azonban azt is hozzátette, hogy ez sokkal hamarabb elkezdődhet, mint ahogy azt korábban tervezték. Az elnök azt is elmondta, hogy egy olyan terven dolgozik, amivel a földbe döngölhetik az Iszlám Államot.

A külföldi terroristák nem tudják megtámadni Amerikát, ha nem tudnak bejutni Amerikába

- mondta az elnök. Kitért a múltheti svédekkel kapcsolatos botrányra is, szerinte a svédek is tudják, hogy igaza van. Párizst szintén megemlítette egy anekdota erejéig, ennek szintén az volt a lényege, hogy már az a város sem olyan, mint régen.

A legnagyobb sikert azonban azzal aratta, hogy ismét hangsúlyozta: neki Amerika a legfontosabb. Szerinte a globális együttműködés és a többi országgal való jó kapcsolat ápolása fontos, de ő nem az egész Földet képviseli, csak Amerikát.