Eszter, Eliza
EUR 382,07 Ft
USD 357,61 Ft
14 °C
24 °C

Hajlandó beszélni Trump orosz kapcsolatáról a volt főtanácsadója

2017.03.31. 11:34

Hajlandó tanúskodni Trump egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn az elnök állítólagos kampánybéli "orosz kapcsolatairól", ha cserébe mentesül az "unfair vádemelés" alól, közölte Flynn ügyvédje az AP tudósítása szerint. Flynn jelenleg a képviselőház és a szenátus hírszerző bizottságával is tárgyalásban van, hogy tanúskodjon.

"Flynn tábornoknak természetesen van mondanivalója, és nagyon el is akarja mondani, ha a körülmények engedik", közölte Robert Kelner, a védője csütörtökön. Kelner azt is mondta, hogy épelméjű ember nem válaszolna a kérdésekre ilyen "boszorkányüldözést idéző körülmények közepette" úgy, hogy nem kér biztosítékot előtte, hogy nem lesz letartóztatva, főleg, hogy a kongresszusból néhányan már sürgetik a büntetőeljárást a visszavonult tábornok ellen.

Flynn orosz kötődéseit jelenleg is vizsgálja az FBI, a képviselőház és a szenátus bizottsága. Utóbbi kettő a 2016-os, kampánybéli orosz tevékenységet és Trump kapcsolatát kutatja a Kremllel.

A képviselőház hírszerzési bizottságának szóvivője, Jack Langer azt mondta, Flynn nem ajánlotta fel, hogy tanúskodik a testület előtt. Egyelőre tehát nincs hivatalos jelzés az ügyben. Négy korábbi Trump-tanácsadó viszont az elmúlt hetekben hivatalosan is közölte, hogy hajlandó beszélni. A szenátus bizottsága pedig szerdáig 20 embert idézett be tanúskodni.

Az amerikai sajtó emlékeztetett arra is, hogy Flynn szeptemberben még azt mondta a Clinton-email botrány kapcsán, hogy ha valaki immunitást kér, az azt jelenti, hogy talán bűnt követett el.

Az orosz kapcsolatai miatt kirúgott Flynnről itt olvashatja összegyűjtött cikkeinket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás