Gerzson
-3 °C
2 °C

Észak-Korea megfenyegette az USA-t

2017.04.15. 09:33

"Az észak-koreai vezetés figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne hajtson végre „provokatív akciókat” a térségben, mert készen állnak arra, hogy nukleáris csapással válaszoljanak", szemlézi a 444 a BBC-t. A mondatok a kommunistaállam-alapító Kim Ir Szen 105. születésnapján hangzottak el, miközben hatalmas katonai parádét tartottak Phenjanban.

Choe Ryong-hae, az észak-koreai hadsereg egyik tisztje elmondta, hogy Észak-Korea készen áll a totális háborúra, és képesek lennének atombombával válaszolni egy nukleáris támadásra.

Kína támogatja az észak-koreai vezetést, és attól félnek, hogy ha a helyzet eldurvulna, vagy az észak-koreai vezetés összeomlana, akkor a határon komoly problémái lennének az országnak. Éppen ezért a kínai vezetés folyamatosan arra figyelmeztet, hogy ne hagyják a szemben álló felek, hogy eldurvuljon a helyzet. Ami egyébként szerintük bármelyik pillanatban bekövetkezhet.

Trump korábban azt mondta, hogy jó, ha Kína besegít a konfliktus rendezésébe, de nélkülük is meg tudja oldani Amerika a problémát. (via 444.hu, BBC)