Eddig négy halálos áldozatot követelt az áprilisi tél Ukrajnában

2017.04.20. 17:00

Eddig négy halálos áldozata és kilenc sérültje van az Ukrajnában pusztító ítéletidőnek - közölte az MTI. Főleg közlekedési balesetek szedtek áldozatokat, mivel az autósok már lecserélték nyárira a téli gumiabroncsokat. A kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében pedig rázuhant egy kidőlt fa egy 60 éves nőre, aki kórházba szállítás után vesztette életét.

A reggeli órákban kétszáz település volt áramszolgáltatás nélkül országszerte. A legsúlyosabb a helyzet az ország keleti részén, Dnyipropetrovszk és Harkiv megyében. Előző éjjel még az országban több mint 500 településen nem volt áram, viszont a szakemberek reggelre több mint a felében helyreállították az áramszolgáltatást. A villamos vezetékek a jeges hó, a hófúvás, illetve a heves széllökések miatt kidőlt fák miatt szakadtak le. A katasztrófavédelem eddig mintegy 2500 kidőlt fáról adott hírt az ország keleti részében Harkiv, Zaporizzsja és Dnyipropetrovszk megyékből.

Az ítéletidő csütörtökre elérte az ország déli részén lévő Odessza megyét is, ahol a tenger viharossá vált, amit heves esőzés, helyenként havas eső kísér.

Ukrajnában már harmadik napja havazik a Kárpátok hegységben, így több nyugati megyében. Csütörtökön esett a hó a nyugat-ukrajnai Lviv, Ivano-Frankivszk és Csernyivci megyékben, a havazás elérte továbbá az ország középső részén fekvő Cserkaszi megyét is, valamint tovább súlyosbodott a helyzet a keleti és a déli országrészben, utóbbiban főként a havas eső és a heves széllökések a jellemzők.