Klímatüntetést kapott Trump 100. napjára

2017.04.29. 23:38

15 ezres tüntetés kezdődött Washingtonban, Donald Trump elnökségének 100. napján. Az Egyesült Államok több városában is demonstráltak a globális klímaváltozást humbugnak tartó elnök környezetpolitikája ellen – írta a CNN. 

„Láttuk, milyen erejük van az embereknek a kormányzattal szemben: Trump egészségügyi törvénye? Visszavonva. Muszlimok beutazási tiltása? Leállítva” – állt a szervezők honlapján. Szerintük ezek után Trump szénhidrogénalapú energiapolitikájának teljes felülvizsgálata kell, hogy legyen.

A Capitoliumtól a Fehér Házig vonuló tüntetők között volt Leonardo Di Caprio is. A hollywoodi színész „az éghajlatváltozás létezik” feliratú táblát tartott a kezében. Több jelszó Trump kampányban használt "Make America great again!" szlogenjének parafrázisa volt, Amerika naggyá tétele helyett "gondolkodó" vagy "hűvös" Amerikáért kiállva.

Legutóbb egy hete hasonló tüntetést tartottak, akkor a Tudomány menete címen. A tiltakozás akkor a tudományos kutatásokra szánt költségvetés megkurtítása ellen szólt.

Trump egyébként nincs Washingtonban, elnöksége századik napját Pennsylvaniában töltötte.