Bíróság előtt az első bohóc jelmezes ijesztegetés pere

2017.05.04. 20:38

Az ijesztgetés az unatkozó kretének kedvenc elfoglaltsága, ennek egy magasabb szintjét űzik azok, akik egy internetes trend részeként bohóc jelmezes gyilkosnak öltözve ijesztgettek. 

Egy esetben a németországi Würzburgban olyannyira jól sikerült az ijesztgetés, hogy egy nőt az eset óta a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) és pánikrohamok egyaránt gyötrik, valamint ingerlékenyebb is lett, ezért most bíróság előtt áll a két elkövető. A két ijesztgető lányt a bíróság súlyos testi sértés vétségében találta bűnösnek.

Az eset szerint a nő békésen aludt családjával egy vasárnap este, amikor éjfél előtt nem sokkal a két elkövető elkezdte nyomni a csengőt. Amikor az ajtóhoz ért, a lányok rémisztő maszkokban, játékokkal a kezükben sikongatni kezdtek, míg egy harmadik társuk filmezte őket. 

A 18 és 20 éves lány a bíróságon elnézést kért, aminek a hitelességét árnyalja, hogy pár nappal az eset után találkoztak a nővel a városban és beszóltak neki és kiröhögték. A bíróságon hülyeségnek nevezték az esetet, amit szerintük azért történt, mert unatkoztak és valamivel fel akarták dobni az estét. A bíró ítéletében több száz eurós kártérítést ítélt meg a megijesztett nőnek, és az idősebb lánynak fiatalkorúak börtönében kell egy hetet töltenie egy korábbi ügye miatt, míg a fiatalabb lánynak 80 óra közmunkát ítélt meg. A kamerázó lány esetét külön tárgyalják.

(via thelocal.de)