Orbán tehetséges magyarnak nevezte Soros Györgyöt

2017.05.22. 22:02

Orbán Viktor szerint a négy évvel ezelőtt Magyarország ellen intézett támadás ismétlődik meg, csak sokkal koncentráltabban, erőteljesebben és tele nagyon sok gyűlölettel. A miniszterelnök erről a szlovén Nova 24 televíziónak adott, hétfőn este sugárzott interjúban beszélt, és az MTI tett közzé belőle részleteket.

A Nova 24 TV-ben szerzett 15-15 százalékost részesedést nemrég három Habony-közeli médiavállalat, a Modern Media Group (MMG), a Ridikül Magazin és a Ripost.

Következzen néhány idézet a magyar miniszterelnök interjújából:

  • A 2013-as eljárás eredményeként született Tavares-jelentés nevetségessé vált, és rontott az Európai Parlament megítélésén.
  • Térségünk mindig is más volt, Közép-Európában a komoly embereket tiszteljük.
  • 2008-ban Magyarország, még a görögök előtt elsőként omlott össze, a 2010-ben hatalomra került kormánya pedig nemzetibb megközelítést választott, ha ezért olyan erősen kritizáltak is minket, hogy majdnem megfulladtunk. Nem volt könnyű túlélni.
  • Az elmúlt hét év alatt pedig nem a jóléti, hanem a munkaalapú társadalom megteremtése volt a cél.
  • Ha a franciák vagy a németek meg akarják próbálni az együttélést több millió migránsként érkezett muszlimmal, az az ő dolguk, de ne kényszerítsék a magyarokat, hogy az ő útjukat járják.
  • A magyarok nagyra tartják a szabadságharcosokat, márpedig Janez Jansa volt szlovén kormányfőt, a Szlovén Demokrata Párt elnökét ilyennek tartja, hiszen mindig a szabadság pártján áll, nemzetéért küzd, kockázatot vállal. Ő egy lojális ember, egy jó barát.
  • Soros György elsősorban tehetséges magyar, az általa képviselte társadalomkép teljesen idegen az európai felfogástól. Mi, itt Európában (...) a szociális piacgazdaságban hiszünk, amiben ő hisz, pénzügyi manipulátorként, az egyfajta kaszinókapitalizmus, ez pedig egy olyan jövőképet hordoz, ami nem jó a földrésznek, és nem felel az itt élő népek hagyományainak sem.