Phenjan szerint Dél-Korea csak hisztériás

2017.05.25. 13:51

Volt egy kisebb konfrontáció Észak- és Dél-Korea között kedden. Utóbbiak 450 töltényt lőttek ki állítólagos propagandát terjesztő léggömbökre a két ország közötti demilitarizált övezetben, azonban Kim Dzsongunék szerint csak ártalmatlan madarakra ijesztettek ezzel rá, írja a Sky News. 

A dél-koreai erők 450 töltényt lőttek ki a demilitarizációs zónában észlelt ismeretlen repülő objektumokra. Először azt állították, hogy egy Észak-Korea által irányított drónt támadtak meg, majd ezt később megváltoztatták propaganda szórólapokkal felszerelt léggömbökre.

Phenjan szerint azonban a déli szomszédaik mentális zavarokban szenvednek és hisztériásan viselkednek, a célpontjaik pedig csak repülő madarak voltak.

Van okuk félni

A demilitarizációs övezet négy kilométer széles és 250 kilométer hosszú, többszörösen megerősítve mindkét fél által, ahol a két Korea esetenként megpróbál propagandaanyagokat eljuttatni a másik országba, és Szöul szerint most is ez történt.

Hogy így volt-e vagy sem, egyelőre nem lehet eldönteni, az azonban biztos, hogy Dél-Koreának van oka tartania a szomszédjától. Észak-Korea ugyanis az ENSZ Biztonsági Tanácsának ismételt figyelmeztetése ellenére megint kilőtt egy vélhetően közép hatótávolságú ballisztikus rakétát.