Családtagjaira vadászott a mississippi lövöldöző

2017.05.29. 15:08

Ahogy korábban beszámoltunk róla, nyolc ember életét követelte egy családi veszekedésnek indult lövöldözés szombat éjszaka Brookhavenben, Mississippi államban, írta az AP. A gyanúsítottat még a helyszínen elfogták, egy helyi lap újságírójának némileg összefüggéstelen mondatokban azt mondta,

Cory Grodbolt - nagyon gyorsan elkapták
Cory Grodbolt - nagyon gyorsan elkapták
Fotó: Therese Apel

Nem élhetek azután, amit tettem.

A három helyszínen zajlott lövöldözésnek a helyi seriffhelyettes, a veterán William Durr is áldozatul esett. Kollégái Twitteren emlékeztek meg róla.

Családi bántalmazásnak indult

A 35 éves gyanúsított, Willie Corey Godbolt,apósa elmondása szerint szombat éjfél előtt felbukkant felesége szüleinek házánál, és követelte, hogy elvihesse tőle a közös gyerekeiket. Az após szerint már évek óta problémák voltak a kapcsolatukban, és sokszor volt példa bántalmazásra is. 

Segítségre van szüksége?

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (péntekenként 10–14 óráig, kifejezetten szexuális erőszak áldozatainak), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével, minden más, nőket ért bántalmazás miatt).

Godbolt nem tágított az ajtótól, majd egyszercsak a háta mögé nyúlt, előhúzta a fegyverét és vaktában lövöldözni kezdett. Godbolt felesége és apósa kimenekültek a lakásból, de az anyós, testvérei és a lányok egyike meghaltak a lövöldözés során. Ezután a férfi Brookhavenbe menekült, ahol további rokonait lőtte le, illetve itt ölte meg az egyetlen olyan áldozatot, aki nem volt családtag, Durr seriffhelyettest. Őt saját elmondtása szerint nem akarta bántani

Csak ott volt.

 - mondta. Godboltot végül a harmadik tetthelyen tartóztatták le, több mint 7 órával később. A férfi nem tervezte, hogy megéri a letartóztatását, de elfogytak a töltényei, és a rendőrök sem lőtték le. Jelenleg kórházban ápolják lőtt sebbel, egyelőre nem tudni, ki sebezte meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport