Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Julian Assange-ból rádiós műsorvezető lehet

2017.05.31. 23:16

Julian Assange, a Wikileaks alapítója Twitteren írt róla, hogy szeretne heti rendszerességű rádióműsort vagy podcastot indítani. Az üzenetére Sean Hannity, a Fox News konzervatív műsorvezetője válaszolt:

"Ha egy nap be akarsz ugrani a helyemre, 550 sávon több mint 14 millió hallgatóm van."

Hannity nem mindig beszélt elismerően Assange-ról, 2010-ben például azt mondta, hogy a szivárogtató "háborút folytat az Egyesült Államok ellen", és le kellene tartóztatni. A Wikileaks legutóbb viszont akkor került újra a figyelem középpontjába, mikor (azóta bizonyítottan orosz) hekkerek által kinyert adatokat hoztak nyilvánosságra a Demokrata Kongresszusról. Ezt a lépést Hannity is díjazta, olyannyira, hogy Svédországba utazott, hogy interjút készíthessen Assange-zsal.

Assange most a CNN-nek azt mondta, gondolkozik rajta, hogy elfogadja a felajánlást, de a helyzetében semmi sem egyszerű. A Wikileaks-alapító ugyanis Londonban, az ecuadori nagykövetségen él. Ecuador újonnan megválasztott elnöke pedig figyelmeztette, hogy ne kavarjon bele más országok politikájába. A férfi szerint ez akadályt jelenthet a rádióműsor előtt, de bízik benne, hogy ez még áthidalható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!