Pongrác
12 °C
23 °C

60 gépfegyvert foglalt le a brazil rendőrség

2017.06.02. 07:00

Hatvan automata fegyvert foglalt le a brazil rendőrség Rio de Janeiro nemzetközi repülőterén csütörtökön, írja az MTI. 

A fegyverekre fűtőberendezéseket tartalmazó konténerben bukkantak rá a légikikötő teherszállítási részlegében. Négy embert őrizetbe vettek, valamint egy brazil állampolgárt kihallgattak az egyesült államokbeli Miamiban, ahonnan a szállítmány érkezett.

A rendőrség az ügyben tartott sajtóértekezleten bemutatta a lefoglalt fegyvereket, amelyek között AK-47-es és AR-15-ös gépkarabélyok voltak.

Roberto Sa, Rio de Janeiro állam biztonsági titkára elmondta, hogy az elmúlt öt hónapban már 250 automata fegyvert foglaltak le. A mostani volt az elmúlt tíz év legnagyobb fogása - tette hozzá.

A hatóságok 2015-ben azt követően kezdtek a fegyvercsempészettel kapcsolatos ügyekre összpontosítani, hogy kiderítették egy rendőrgyilkosságban használt fegyver eredetét.

A rendőrség képviselői elmondták, hogy a lefoglalt fegyvereket használatba veszik, tekintettel az állam költségvetését sújtó szigorú megszorításokra.

Rio de Janeiro, amely tavaly otthont adott a nyári olimpiai játékoknak, régóta küzd az erőszakos cselekmények felszámolásával. A városban számos jól felfegyverzett kábítószerbanda működik, ezek több nyomornegyedet tartanak ellenőrzésük alatt, ahol gyakoriak a lövöldözések.