Fejbe lőttek egy rendőrnőt Münchenben

2017.06.13. 10:04 Módosítva: 2017.06.13. 14:07

Egy fiatal rendőrnőt lőtt fejbe egy 37 éves férfi  a müncheni S-Bahn Unterföhring nevű megállójában  kedden reggel. 

A peronon több ember verekedett össze. A verekedés egyik résztvevőjénél kés volt, ezért a járókelők hívták a rendőröket.

Két járőr érkezett, akik igazoltatni akarták a 37 éves férfit. A férfi azonban megpróbálta a sínek közé lökni az egyik járőrt. Eközben elvehette a rendőr fegyverét, és azzal kezdett el lövöldözni.

A járőr társa, egy 26 éves rendőrnő erre a férfira lőtt, de a támadó a lövöldözés közben fejbe találta a rendőrnőt, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Két vétlen járókelő is megsérült a gellert kapott lövedékektől, de az ő sérüléseik nem súlyosak. A tettest elfogták, őt is lőtt sebbel szállították kórházba. 

A német rendőrség különleges egységei is kivonultak a helyszínre.
A német rendőrség különleges egységei is kivonultak a helyszínre.
Fotó: Marc Müller / MTI / EPA

Helikopter körözött az S-Bahn megálló fölött, több mint 100 rendőr és kommandós volt a helyszínen. A német rendőrség szerint a veszély mostanra elmúlt. A támadónak nem voltak társai.

A tettes a német rendőrség közlése szerint egy 37 éves német volt, aki München környékéről származik. A müncheni rendőrség szóvivője azt mondta: a férfi klasszikus értelemben nem büntetett előéletű, de már volt dolga a rendőrséggel. A férfinak nincs hivatalos lakhelye. A bűncselekmény elkövetésekor nem volt részeg.  

A müncheni rendőrség szóvivője azt mondta: nem terrortámadás történt. Erre semmilyen jel vagy bejelentés nem utal.   

A Bild azt írja: a rendőrök HK P7-es típusú pisztolyát kettős biztosítás védi. A fegyvert nem lehet csak úgy kivenni a pisztolytáskából, ehhez egy speciális mozdulatra van szükség. Ha a fegyver mégis idegen kezébe kerül, az illető akkor sem tudja használni, mert nincs csőre töltve és egy hétköznapi ember számára ismeretlen módszerrel lehet csak kibiztosítani. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport