Rudolf
2 °C
13 °C

Megölték az összes szomáliai túszejtőt

2017.06.15. 08:43 Módosítva: 2017.06.15. 14:18

A szomáliai biztonsági erők csütörtök hajnalban véget vetettek az éttermi túszdrámának Mogadishuban, az összes támadót megölték, írja az MTI. 

A terrortámadás szerdán késő este érte a Pizza House nevű népszerű éttermet. Előbb egy öngyilkos merénylő autóstul felrobbantotta magát a bejárat közelében, majd katonai ruhába öltözött fegyveresek bevették magukat az épületbe, és többtucatnyi embert túszul ejtettek.

Az incidensnek 31 civil esett áldozatul és körülbelül 40 ember sérült meg. A halálos áldozatok között van öt kislány és egy szíriai szakács.  

Az AP hírügynökség későbbi jelentése szerint a terroristák ellen bevetett biztonsági erők két fegyverest lelőttek, és tíz túszt sikerült kiszabadítaniuk. A támadás elkövetőjeként az as-Sabáb szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

A szomáliai biztonsági erők hajnalban körbevették az épületet, de a sötétség miatt akkor még kockázatosnak tartották az épület megostromlását. Később támadást indítottak, és megölték a maradék öt támadót.

A túlélők beszámoltak arról, hogy hogyan sikerült elbújniuk a terroristák elől, akik fel akartak kutatni minden vendéget az étteremben. Amint megláttak valakit, lőttek rá, mondta az egyik túlélő.