Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Elég nagy hiba volt pont a fakertésszel kivágatni kedvenc 30 éves fáját (frissítve!)

2017.06.20. 12:18

A kaliforniai Redondo Beach polgármestere valószínűleg nem mérte fel, mit zúdít magára, amikor pont egy fakertészt kötelez arra, hogy vágja ki a 30 évvel korábban ültetett borsfát.

Az idősödő fakertész nem túl meglepő módon imádja a fákat, a kertjébe 30 éve ültetett borsfát pedig egyenesen a gyerekeként szerette, annyira, hogy még nevet is adott neki (Clyde). Csakhogy a terebélyesedő fa gyökerei idővel behatoltak a ház előtti járda és út alá, ezért a polgármesteri hivatal elrendelte, hogy a férfi vágja ki Clyde-ot és saját költségén hozassa rendbe az aszfaltot.

A férfit érthetően megviselte, hogy Clyde-ot, akit nagy gonddal nevelgetett, és aki reményei szerint jóval túlélte volna őt, ki kellett vágnia. A polgármestert gyilkosnak nevezte, aki megölte a gyermekét.

Az eset évekkel ezelőtt történt, de nem véletlen, hogy csak most derült ki. A fakertész ugyanis bosszút állt, és nem is akármilyet. Mintegy három évvel ezelőtt titokban 45 kaliforniai vörösfenyő- és 82 óriásfenyő-palántát ültetett városszerte különböző parkokba, privát kertekbe és állami területekre. Párat a városi tanács épülete elé, egyet pedig egyenesen a polgármester hátsó kertjébe.

Mára, mint írja, a fák mélyen a talajba hatolt gyökérzetének legalább 10 méteres az átmérője. A polgármester kertjébe ültetett óriásfenyő csak most fog igazán nekilendülni, idővel akár 100 méter magasra is megnőhet, és akár 2500 évig is elélhet. Az eltávolítása már most is 1500 dollárba kerülne, és ha ki akarja vágatni, a számlát a kertész szerint ezúttal a polgármesternek kell állnia.

Én ugyan ebben nem lennék ennyire biztos, de azt, hogy valaki faültetéssel vesz elégtételt, majd évekig vár, hogy a fák megerősödjenek és ne lehessen őket csak úgy pikpak kihúzni, azért értékelem. (Bored Panda)

Frissítés, szerda 16.05: Úgy tűnik, nem csak az volt elég nagy hiba, hogy a fakertésszel kivágattak egy fát, hanem az is, hogy ezt a sztorit lehoztuk, mert kamu. Elnézést.