Buldózerekkel mentik az embereket a földcsuszamlás alól

2017.06.24. 11:52
Megfeszített erővel zajlanak a mentési munkálatok a kínai hegyomlás helyszínén, de a halottak száma emelkedni fog. A hatóságok most már legalább 140 áldozatról beszélnek.

Szombat kora reggel, helyi idő szerint hatkor zúdult a föld egy falura Szecsuán tartományban. A csuszamlást feltehetően felhőszakadás okozta. A Hszinmo nevű községben nagyjából negyven lakóházat temetett be a föld, félő, hogy 140-nél is többen a földek, kövek és romok alatt lehetnek – írja a BBC.

Legalább 400-an dolgoznak a helyszínen a mentési munkálatokon. A kínai sajtó képei szerint buldózerek próbálják a hatalmas föld- és szikladarabokat kiemelni. Az idő is nagy ellenfél. Egy anyukáját és a kisbabáját biztosan sikerült élve kihúznia romok alól, az emberek kötelek segítségével mozgatták ki a felettük lévő köveket.

„Jó néhány tonna szikla van itt, ez nagyon földrengésveszélyes terüket” –  nyilatkozta  a rendőrfőnök. Az elmúlt napokban heves esőzések voltak a térségben, a vegetáció pedig ritka, így nem volt, ami megfogta volna a földet. A földcsuszamlás egy folyóágat is elzárt.

2008-ban volt egy katasztrofális földrengés a térségben, akkor 87 ezren haltak meg Szecsuánban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport