Adalbert
13 °C
21 °C

Lebombáztak egy szír börtönt, de több rab halt meg, mint dzsihadista

2017.06.27. 13:35 Módosítva: 2017.06.27. 14:57

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) jelentése szerint hétfőn légi támadás ért egy Szíria keleti részén lévő börtönt, amit az Iszlám Állam működtetett. Az OSDH úgy tudja, hogy a bombázásban 57 ember halt meg, de köztük csak 15 volt a dzsihadista terrorszervezet börtönőre vagy harcosa, a többi áldozat civil rab volt.

A szervezet szerint a bombázást a nemzetközi koalíció hajtotta végre, ugyanakkor az AP hírügynökség megjegyzi, hogy nem világos, miként azonosította az OSDH a bombázók hovatartozását, másrészt, hogy Szíria keleti felén gyakran bombáznak orosz gépek és a szíriai kormány légi erejének repülői is.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció a hírről értesülve szóvivője révén közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Minden egyes vádat tudomásul veszünk és megvizsgálunk. Ha kiderül, hogy felelősek vagyunk civil áldozatok halálában, akkor azt elismerjük

- mondta Ryan Dillon ezredes.

A koalíció ugyanakkor azt is közölte, hogy légicsapásokat hajtott végre az Iszlám Állam ismert parancsnoki állásai és más épületei ellen hétfőn azon a vidéken, amelyen a börtön van.