Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Kijevbe ért az ukrán vihar, 17 sérült

2017.07.02. 11:26

Ukrajna középső részét, Kijevet és környékét is elérte a heves széllökésekkel kísért esős ítéletidő a hétvégén. 17-en sérültek meg, a vihar a héten halálos áldozatokat szedett az ország nyugati részében, írta az MTI.

A villámlásokkal és heves széllökésekkel kísért özönvízszerű eső miatt 745 településen, 6 megyében nincs áram, beleértve a főváros környékét. Az ország északkeleti részén lévő Szumi megyében a legsúlyosabb a helyzet.

Kijev, Cserkaszi, Szumi, Poltava, Csernyihiv és Kirovohrad megyékben összesen 17-en sérültek meg, köztük egy négyéves kisgyerek. Az eddigi adatok alapján 640 fa dőlt ki, 260 lakóház tetőszerkezete sérült meg, 11 gazdasági épületben és 8 iskolaépületben keletkeztek károk. 

Az ország nyugati felében villámcsapás miatt három gyermek és egy felnőtt halt meg, két gyerek és egy felnőtt pedig kórházba került. A térségben csütörtökön és péntekre virradóra 881 településen szakadt meg az áramellátás, mert a viharos széllel és heves esőzésekkel kísért viharban fák dőltek a villanyvezetékekre.

210 katasztrófaelhárítási szakember dolgozik a helyzet stabilizálásán.