Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Trump nagyon sejtelmes volt

2017.07.13. 20:20 Módosítva: 2017.07.13. 20:23

Donald Trump amerikai elnök megérkezett Párizsba, ahol már tárgyalt is Emmanuel Macron francia elnökkel, majd a közös sajtótájékoztatón a következőket mondta a párizsi klímaegyezményről: „Valami történhet", és „Meglátjuk, mi lesz".

Trump június elején jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a klímaegyezményből. A múlt hét végi G20-csúcson sem tudta meggyőzni a többi vezető, az USA továbbra is távozni akart az egyezményből.

Macron most azt mondta, tiszteletben tartja Trump döntését a kilépésről, de Franciaország továbbra is kiáll az egyezmény mellett. A két vezető többek között biztonsági kérdésekről is tárgyalt, írja a Telegraph.

Trump kitért a legidősebb fia körüli ügyre is, és megvédte Donald Trump Jr.-t. Szerinte fia csodálatos ember, aki egy rövid találkozón vett részt egy orosz ügyvéddel. Trump most azt mondta, szerinte a legtöbb ember belement volna a találkozóba.

Donald Trump Jr. nyilvánosságra hozott levelezéséből kiderült, hogy azzal a reménnyel ment el egy találkozóra, hogy ott terhelő információkat kaphat a demokrata Hillary Clintonról, amit az emailekben egyértelműen az orosz vezetés irányából ígértek. Az ifjabb Trump körüli botrányról itt írtunk bővebben>>>

Párizsba érkezve Trump kezet fogott Macronnal, ami most teljesen átlagosra sikerült, viszont a francia first ladyvel, Brigitte-tel mégis volt egy fura kézfogója: