Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

E-mailes kópé szívatta a Fehér Házat

2017.08.01. 07:54

Egy "tréfás kedvű" levelező többször is rászedte a Fehér Ház tisztségviselőit: feltörte a Fehér Ház elektronikus levelezési rendszerét, és a Fehér Ház tisztségviselőinek kiadva magát levelezésbe fogott – írta az MTI a CNN nyomán.

A magát „e-mailes kópénak” nevező, eddig ismeretlen ember az Egyesült Királyságból küldte elektronikus leveleit. Az MTI szerint az ismeretlen feltörte a Fehér Ház számítógépes rendszerét és megszerezte néhány tisztségviselő e-mail-címét. 

A levelezés alapján azonban az is elképzelhető, hogy az „e-mailes kópé” egyszerűen levelet írt a fontos fehér házi emberek nevében – nem feltétlenül az ő valdi e-mail címükről, amelyekhez a kódokat is meg kellett volna szereznie –, és a címzettek készpénznek vették, hogy a szerző az, akinek mondja magát.

  • Írt ő az elnök vejeként a Nemzetbiztonsági Tanács belbiztonsági főtanácsadójának
  • Trump lemondott kabinetfőnökeként az elnök kommunikációs igazgatójának,
  • akitől az Egyesült Államok kijelölt moszkvai nagykövetként titkokat szedett ki a kirúgásokat illetően,
  • de a kijelölt nagykövet is kapott levelet az elnök kisebbik fiától,
  • és csak akkor derült ki a turpisság, amikor Eric Trump is kapott levelet.

„Nagyszerű lenne, ha el tudnál jönni, olyan vacsorát ígérek neked, amilyet legutóbb Irakban ettünk. Nagyszerű este lesz” – írta a hekker az elnök veje Jared Kushner nevében. Tom Bossertnek. A Nemzetbiztonsági Tanács belbiztonsági főtanácsadója készséggel válaszolt:„Köszönöm, Jared. Ilyen ígéretet nem utasíthatok vissza. De ha bármikor szükséged lenne rá, íme itt a magán e-mail-címem is.” 

levelezőről  eddig az derült ki, hogy az Egyesült Királyságból küldte elektronikus leveleit, és Twitter-fiókja is van, ahol közzéteszi e levelek tartalmát. Korábban a Wall Street nagybankjainak vezetőit is levelekkel kereste meg.

A Fehér Ház elismerte az elektronikus levelezési rendszer feltörését, de nem kívánta kommentálni az ügyet. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője hétfőn este a CNN hírtelevíziónak azt nyilatkozta: „valamennyi számítógépes ügyet rendkívül komolyan veszünk, és további vizsgálatok következnek”.