Gyilkossággal vádolnak egy dán feltalálót, akinek rejtélyes módon elsüllyedt a tengeralattjárója

2017.08.11. 21:27

Gyilkossággal gyanúsítanak egy dán feltalálót, búvárhajó-építőt, akinek saját tervezésű és készítésű tengeralattjárója pénteken tisztázatlan körülmények között elsüllyedt Koppenhága közelében, írja az MTI.

A 46 éves Peter Madsent sikerült időben kimenteni a tengeralattjárójából, de ezután a rendőrség rögtön őrizetbe vette. A gyanú szerint megölt egy svéd újságírónőt, aki a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott. 

Madsen azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt előző este partra tette egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt.

A Koge-öbölben hét méter mélyen fekvő tengeralattjáróhoz búvárok merültek le, de nem tudtak behatolni a hajóba, mert nagyon instabil. A 2008-ban közösségi finanszírozásból házilag épült, nyolc férőhelyes tengeralattjáró egyébként a maga nemében a legnagyobb a világon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport