Öngyilkos merénylet a Gázai övezetben, a Hamász volt a célpont

2017.08.17. 06:34

Öngyilkos merénylő robbantott csütörtökre virradóra a Gázai övezetben, megölte a helyi biztonsági erők egy tagját és többeket megsebesített, írja az MTI a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista szervezetre hivatkozva.

Az AP amerikai hírügynökség szerint ez az első eset, hogy palesztin öngyilkos merénylő pokolgépes támadást hajtott végre a Hamász biztonsági erői ellen.

A biztonságiak azt próbálták megakadályozni, hogy a férfi eljuthasson Egyiptomba. Az incidens a rafahi határátkelőhelyen történt.

Tisztségviselők elmondták: a határőrök megállítottak két embert, akik az egyiptomi határ felé igyekeztek, és egyikük felrobbantotta magát. A merénylő kísérője megsebesült.

Úgy tudni, a támadó az Iszlám Államhoz tartozott.

Egészségügyi források később közölték, hogy a Hamász egyik biztonsági embere belehalt sérüléseibe, míg öten súlyosan megsérültek.

A Hamászt régóta azzal vádolják, hogy támogatja a szomszédos Egyiptom területén, a Sínai-félsziget északi részében zajló iszlamista lázadást.

Az elmúlt hónapokban a Hamász ugyanakkor erőteljesen megszigorította a biztonsági ellenőrzéseket a Gázai övezet Egyiptommal közös déli határán abban való igyekezetében, hogy biztosítsa Kairót, elkötelezett a dzsihadisták elleni harcban. Egyiptom a kapcsolatok felmelegítése, valamint a Gázai övezet áramellátásának támogatása fejében azt várja a Hamásztól, hogy segítse felszámolni a Sínai-félszigeten tevékenykedő, az Iszlám Államhoz hű fegyveres csoportokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport