A német pártok visszafogottabb kampányban állapodtak meg a barcelonai terror miatt

2017.08.18. 13:07 Módosítva: 2017.08.18. 13:11

A német pártok megállapodtak abban, hogy visszafogottabban kampányolnak, tekintettel a barcelonai merényletre

- jelentette be Angela Merkel német kancellár az MTI híradása szerint.

Merkel telefonon egyeztetett a szeptember 24-ei választásra készülő pártok vezetőivel. A megbeszéléseken egyebek mellett abban állapodtak meg, hogy lemondanak rendezvényeiken a hangos zenéről, valamint egyperces csenddel emlékeznek meg az áldozatokról.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szerint

ez barbár tett egy ilyen életvidám európai városban, mint Barcelona, újabb támadás volt egész Európa és a szabad nyugati világ ellen.

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje megerősítette Merkel bejelentését a kampány korlátozásáról. Kijelentette, politikai nézetkülönbségeik ellenére abszolút egyetértettek abban, nem hagyhatják, hogy teret nyerjen a terror, és együtt kell szembeszállniuk a nyitott társadalmak elleni támadásokkal.

Arról nincs információ, hogy a bevándorlásellenes AfD is rábólintott-e a csendes kampányra.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter reggel elrendelte, hogy a német hivatalokon országszerte félárbócra engedjék a zászlókat. A legfrissebb információk szerint 13 német állampolgár sérült meg a merényletben, egy részük életveszélyesen, és az sem kizárt, hogy a halálos áldozatok között is vannak németek.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön