Mindhárom gyereket sikerült kimenteni a romok alól Olaszországban

000 RQ9NB
2017.08.22. 06:24 Módosítva: 2017.08.22. 15:06

Ketten meghaltak, 39 ember megsérült az olaszországi Ischia szigetén hétfőn este kilenckor történt 4-es erősségű földrengésben. 2600 ember hajléktalanná  vált. 

Egy idős nő akkor halt meg, amikor a rengés összedöntött egy templomot. Életét vesztette még egy ember, róla hivatalosan még nem közöltek részleteket.

A Nápolyi-öbölben fekvő turistaparadicsomban néhány ház összeomlott, többen a romok alatt rekedtek – írta a BBC. Kedden a tűzoltók kimentettek a romok alól egy héthónapos csecsemőt, majd hét- és 11 éves testvéreiket is, akik korábban egy ágy alól tartották a kapcsolatot telefonon a mentőszolgálatokkal. Mindhárman jól vannak, az anyjuk még ki tudott mászni az ablakon keresztül, az édesapát a mentők szabadították ki még a csecsemő előtt.

Egy másik helyen egy várandós édesanyát mentettek ki.

„Hirtelen elsötétült minden, megremegett a föld, házak dőltek össze” – írta egy szemtanú. 

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten – írta az MTI.

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette. Utóbbi helyen a kórházat is ki kellett üríteni, mert az épület megrongálódott, így több beteget a szabad ég alatt látnak el.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, ezért erősebb a hatásuk a felszínen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport