Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Pszichiátrián is kezelték a brüsszeli késelőt

2017.08.29. 11:27

Munkahelyi agresszió miatt egy ideig pszichiátriai kezelés alatt állt az a szomáliai származású férfi, aki pénteken késsel katonákra támadt – írta az MTI a La Libre Belgique című belga napilap alapján.

A napilap információi szerint a Belgium kelet-flandriai régiójában található Eeklo városban hegesztőként dolgozó férfi idén áprilisban ismeretlen okból csavarhúzóval rátámadt munkatársaira. A harmincéves, 2015 óta belga állampolgársággal rendelkező támadót előállították, majd – mivel azt is képzelte, hogy sorozatosan zaklatják és még hetedik emeleti lakásán is megfigyelik – két és fél hétig pszichiátriai megfigyelés alá helyezték, hiába tiltakozott ez ellen.

Norbert Demeulenaere, a támadó korábbi ügyvédje szerint radikalizálódásának nem voltak jelei, de pszichés problémái hozzájárulhattak ahhoz, hogy rátámadt a Brüsszelben járőröző katonákra.

A férfi péntek este a főváros központjában rontott rá három járőrre, miközben azt kiabálta, hogy "Allah akbar!". A katonák meglőtték, és kórházba szállítása után belehalt sebeibe.

A Brüsszeltől mintegy 100 kilométerre északnyugatra található Bruges-ben bejelentett lakcímmel rendelkező elkövetőnél egy lőfegyverutánzatot találtak és két példányt az iszlám vallás szent könyvéből, a Koránból.

Nem szerepelt a hatóságok terrorizmussal összefüggésben összeállított listáján, de akcióját terrortámadásnak nyilvánították. Az Iszlám Állam terrorszervezet később bejelentette, hogy a késelő az ő "katonája" volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport