Árpád
-2 °C
3 °C

Putyin elmondta, hogy min múlik Oroszország jövője

2017.09.02. 15:21

Oroszországban is megkezdődött az iskola, aminek apropóján, a nemrégiben Magyarországon járt, Vlagyimir Putyin Jaroszlavl városában mondott beszédet egy nyilvános tanóra keretein belül. A téma a jövő volt, így megosztotta a közönséggel, hogy szerinte melyik terület határozza majd meg leginkább az ország jövőjét, számolt be róla a CNN.

"A mesterséges intelligencia nemcsak Oroszország jövőjét határozza meg, de az egész emberiségét is. Hatalmas lehetőségeket tartogat, ugyanakkor vannak olyan nehézségek is, amiket ma még nehéz felmérni"

- mondta el Putyin.

"Akárki is válik vezető hatalommá ezen a területen, az uralja majd a világot. Jó lenne elkerülni, hogy bárki más szerezhessen monopóliumot ezen a területen. Ugyanis ha Oroszország vezető szerephez jut a mesterséges intelligenciák fejlesztésében, akkor úgy oszthatjuk majd meg a világ többi részével a technológiánkat, ahogyan azt manapság az atom és nukleáris energiával tesszük - vázolta a diákoknak Putyin a tanévnyitón.

Az állami média tájékoztatása szerint az orosz sereg számára egyre több olyan robotot és drónelhárító rendszert terveznek, amik képesek a radaradatok elemzésére és képesek a magasság a sebesség és egyéb környezeti tényezők alapján döntést hozni. 

Az országban körülbelül 1 millió iskolás nézte élőben azt a nyilvános órát, ami Oroszország jövőjéről szólt, közölte a Kremlin. A mesterséges intelligencia mellett szó esett még új generációs, nukleáris energiával meghajtott, jégtörőkről és egy űrközponról is.

Jaroszlavlban járva Putyin azt is megmutatta a dikákonak, hogy még mindig milyen jól tud jégkorongozni. Beállt ő is edzeni, illetve beszélgetett is az iskolai csapat tagjaival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?