Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német viccpárt ellopta a szélsőjobb Facebook-csoportjait

2017.09.03. 17:49 Módosítva: 2017-09-03 17:53:12

A német viccpárt meghekkelte a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt zárt Facebook-csoportjait és átvette azokban az irányítást.  

A magát csupa nagybetűvel csak a PÁRT-nak nevező alakulat (nevük németül betűszó, PARTEI=Párt a Munkáért, a Jogállamért, az Állatvédelemért, az Elit Támogatásáért és a Bázisdemokratikus Kezdeményezésért) 31 AfD-s zárt csoport adminjogát szerezte meg.

Shahak Shapira író és komikus a viccpárt nevében ezután egy videón jelentette be a következőt:

Ezeknek a csoportoknak a tagjait eddig robotok szívatták, mint a Mátrixban. A jó hír, hogy mostantól igazi emberek fogják megszívatni őket.

A párt ezért nyilvánossá tette az eddigi zárt csoportokat. Fontos változásokat is bejelentettek az általában bevándorlók, menekültek és muszlimok elleni gyűlöletkeltésre használt oldalakon. Az új szabályok a következők:

  • muszlimokat csak Mekka felé fordulva lehet gyalázni
  • a genderkritikát nemsemlegessé teszik
  • azonnali hatállyal bevezetik a menekültkvótát: minden csoport tagságában legalább 18 százalék menekültnek kell lennie.

A viccpárt szörnyűséges, dadaista kampányvideójáról ebben a posztban írtunk.