Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Húsz erdőtüzet okozott egy 14 éves francia fiú

2017.09.14. 18:35

Tetten érték és őrizetbe vették azt a 14 éves fiút, aki a nyári erdőtüzek egy jelenetős részét okozta Dél-Franciaországban, írja az MTI. A fiatal közel húsz erődtűzért felelős.

A fiút kedden kapták elő a rendőrök, amikor éppen gyújtogatni próbált. Bevallotta, hogy az elmúlt nyáron közel húsz alkalommal okozott erdőtüzeket, amik háromszáz hektárnyi területen pusztítottak június és szeptember között. A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy a büntetlen előéletű gyerek egyedül gyújtogatott vagy voltak tettestársai. 

Augusztus 19-én több mint hatszáz tűzoltó kellett ahhoz, hogy eloltsák azt a tűzet, amit a fiú okozott Aubagne környékén, ami miatt le kellett állítani a környéken a vasúti közlekedést és több mint háromezren rekedtek Marseille, Nizza és Toulon pályaudvarain. A fiút csütörtökön pszichiátriai vizsgálatnak vetették alá.

Az elmúlt nyáron több ezer hektárnyi terület égett le a dél-franciaországi erdőkben és Korzika szigetén. Augusztus 11-én már meggyanúsítottak egy piromán profilú 19 éves férfit tucatnyi erdőtűz okozásával Istres település környékén. Szeptember elején pedig egy negyven év körüli gazdát 6 hónap letöltendő és 12 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek több erdőtűz okozásáért Lorgues településnél.