Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Mexikóban már a 7Upban is drog van

2017.09.23. 11:44

Metamfetamin került a 7Up üdítőkbe Mexikóban – írja az Ars Technica.

Egyelőre nem tudni, hogyan került az üdítőbe kábítószer, mindenesetre a hatóságok azt kérték a kereskedőktől, hogy függesszék fel a 7Up árusítását, és nyomozás indult az ügyben. Az ország Alsó-Kalifornia nevű államának főügyésze szerint a szennyezett ital miatt eddig egy ember halt meg és heten rosszul lettek.

Bár elsőre viccesen hangzik, hogy egy üdítő áráért grátisz kábítószert is adnak a vásárlónak, valójában igen komoly következményei lehetnek, ha valaki véletlenül ilyet iszik. A tünetek: égő érzés a nyelőcsőben vagy a hasban, émelygés, hányás, légzési nehézségek, gyors vagy szabálytalan szívverés.

A határ túloldalán, Arizonában is figyelmeztetést adtak ki a Mexikóba utazóknak. Az egészségügyi szakemberek szerint érdemes mindig ellenőrizni, hogy a csomagolás sértetlen-e, és ha az ismert italnak szokatlan színe vagy íze van, inkább ne igyák meg. Az italt az Egyesült Államokban forgalmazó Dr Pepper Snapple Group szóvivője ugyanakkor közölte, hogy az amerikai piacon forgalmazott 7Upnak semmi köze a mexikóihoz, úgyhogy az ottani fogyasztók nincsenek veszélyben.

A 7Up egyébként korábban is tartalmazott már drogot: amikor először megjelent az 1920-as években, még volt benne egy lítium-citrát nevű szer, amelyet hangulatstabilizálásra, illetve mániás állapotok és bipoláris zavarok pszichológiai kezelésére használnak. Az viszont még direkt volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?