Szilárda
0 °C
6 °C

Videókat találtak nők meggyilkolásáról a tengeralattjáróról eltűnt újságírónő gyilkosánál

2017.10.04. 09:53 Módosítva: 2017-10-04 09:54:15

Tizenöt késszúrás és fűrészelés nyomait találták meg a rendőrök a feldarabolt és tengerbe dobott Kim Wall svéd újságírónő torzóján. Kim Wall egy dán milliárdos tengeralattjárójának a vendége volt. A tengeralattjáró eltűnt a nővel együtt, akiről a dán férfi azt állította, hogy balesetet szenvedett az elsüllyedt járműben, de aztán a tengerparton megtalálták a nő maradványait.

Az azóta emberölés elkövetésével vádolt dán feltaláló számítógépén olyan videofelvételeket is találtak, amelyek nők megölését ábrázolják – jelentette be a dán ügyészség. A bizonyítékok alapján a bíró elrendelte Peter Madsen fogva tartásának meghosszabbítását négy hónappal, írja az MTI.

Jakob Buch-Jepsen ügyész a nyomozás újabb eredményeit ismertette kedden az illetékes bírósággal. Elmondta, hogy Kim Wallt „a bordáin és a nemi szervein késelték meg a halál időpontjában vagy röviddel az után”. A Peter Madsen arcáról, nyakáról és körméről vett DNS-minták elemzése kimutatta, hogy azok Kim Walltól származnak – tette hozzá. 

Az ügyész hangsúlyozta, hogy mindezek ellenére a szakértők még mindig nem tudják megmondani a halál pontos okát.

Peter Madsen továbbra is tagadja Wall megölését. A szeptember 5-i bírósági meghallgatáson azt állította, hogy tengeralattjáró fedélzeti nyílásának súlyos ajtaja csapódott rá véletlenül Kim Wall svéd újságírónőre, aki azért ment a feltaláló által épített 40 tonnás és 18 méteres hajóra, hogy interjút készítsen vele. A férfi szerint a Dánia és Svédország közötti egyik tengerszorosban végrehajtott merülés után mindketten ki akartak menni a búvárhajó fedélzetére, ám egy hullám meglökte a tengeralattjárót, és az általa tartott ajtó rácsapódott a nő fejére. A pánik okozta sokkhatás miatt dobta a tengerbe a holttestet. Később megpróbálta elsüllyeszteni hajóját.

Madsen, aki videokapcsolat révén vett részt a keddi tárgyaláson, cáfolta, hogy a tengeralattjárón talált számítógép a nők meggyilkolását ábrázoló felvételekkel a sajátja lenne. „Ez a gép az űrlaboratórium eszközei közé tartozik, amelyeket mindenki használ” – hangoztatta. Ügyvédje közölte, hogy fellebbeznek a további fogva tartás ellen.