Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Indiában mostantól tilos kiskorúakkal szexelni

2017.10.11. 12:20 Módosítva: 2017.10.11. 12:28

Nemi erőszaknak minősítette az indiai legfelsőbb bíróság szerdán a kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, attól függetlenül, hogy arra házasságban vagy azon kívül kerül sor, írja az MTI.

Ezzel bezárult egy jogi kiskapu, amely lehetővé tette a kiskorú házastársat választóknak, hogy elkerüljék a felelősségre vonást. A nemi erőszakra vonatkozó indiai jogszabályok eddig nem vonatkoztak a házasságban élő párokra, ami azt jelentette, hogy a kiskorú fél beleegyezése nélkül létesített szexuális viszony nem számított bűncselekménynek.

Vezető indiai jogászok üdvözölték a legfelsőbb bíróság döntését, ugyanakkor aggályaikat fejezték ki annak gyakorlati megvalósítása miatt.

„Hiába tiltja törvény a gyerekházasságot, ismerjük a 18 év alatt kiházasított gyerekek számát” – mondta a kérdést a legfelsőbb bíróság elé vivő Vikram Srivastava ügyvéd az NDTV indiai televíziónak. Annak ellenére, hogy a 18 évnél fiatalabbak a törvény szerint nem léphetnek frigyre Indiában,

több millió kiskorút kényszerítenek házasságra

általában szegénységben élő, vidéki szülei. Pénzügyi okokon kívül gyakran a család becsületét mossák tisztára így a felek, ha kiderül, hogy a fiatalok házasságon kívül létesítettek szexuális viszonyt.

A legfelsőbb bíróság döntése újabb problémát vet fel a házasságban élő párok közötti nemi erőszakot illetően. Az indiai kormány azonban ezt már nem büntetné nagykorú házastársak között, mert szerintük egy ilyen szabályozás

erodálná a házasság intézményét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport