Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Obama visszatér a politikába

GettyImages-621438650
2017.10.19. 18:38 Módosítva: 2017.10.19. 18:43

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke visszatér a politikába, és demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol, írja az MTI. Obama a demokrata szavazók körében változatlanul nagy támogatottsággal rendelkezik, egyes médiumokban a feleségét, Michelle Obamát még lehetséges elnökjelöltként is gyakran említik.

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések. 

Elemzők a virginiai választás eredményét tartják fontosabbnak, mert jelzést adhat a jövő évi, úgynevezett félidős választások várható eredményeire nézve is. Virginia fontosságát erősíti, hogy ez volt az egyetlen déli szövetségi állam, ahol a tavalyi elnökválasztáson Hillary Clinton győzni tudott.

Barack Obama a Fehér Házból történt januári távozása óta nem nagyon vett részt az országos politikában. Három hónapig szabadságon volt, majd emlékiratai összeállításába fogott, és csak nagyon ritkán szólalt meg, akkor is csak az olyan nagyobb horderejű ügyekben, mint például a klímaváltozás vagy az egészségbiztosítás.