Ida
5 °C
7 °C

63-ra nőtt a halottak száma a pénteki kabuli merényletekben

2017.10.21. 07:27

Jelentősen nőtt a pénteki afganisztáni merényletek halálos áldozatainak a száma a korábban megadottakhoz képest, közölték a kabuli hatóságok péntek este. Az egyik terrortámadást a fővárosban, Kabulban követték el, a másikat a nyugat-afganisztáni Gor tartományban. A legfrissebb összesítés 63 halottról és több tucat sebesültről szól, a korábbi 43 helyett, írja az MTI.

Ahogy arról beszámoltunk, Kabulban egy síita mecset volt a célpont, Gorban egy szunnita. Az utóbbi helyen életét vesztette egy hadúr is, aki feltehetően a fő célpont volt. Mindkét mészárlást öngyilkos merénylők követték el - közölte a belügyminisztérium. Később, már szombaton az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a kabuli merénylet felelőseként, de az állítását ezt alátámasztó bizonyítékokkal nem állt elő.

Az afgán elnök nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a támadásokat, és azt ígérte, hogy az ország biztonsági erői "fokozni fogják a harcot a terroristák megsemmisítéséért, akik célba vették Afganisztán összes vallási és törzsi csoportját".

Elítélő nyilatkozatot adott ki az amerikai külügyminisztérium is, amely hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is kiáll az afgán kormány mellett, és támogatja a békéért és biztonságért tett erőfeszítéseit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport