Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Még mindig Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar

2017.12.04. 20:34

Ion Ţiriac volt román teniszcsillag az idén is megőrizte első helyét a leggazdagabb romániai vállalkozók toplistáján, vagyonát a Capital című gazdasági hetilap 1,7-1,8 milliárd euróra becsülte, írja az MTI. A szaklap az idén is elkészítette a háromszáz leggazdagabb román toplistáját. A tavalyit szintén Ţiriac vezette, vagyonát akkor 1,6 milliárd euróra becsülték.

Második helyen Dragos és Adrian Paval testvérek vannak, akiknek vagyona eléri az 1,1-1,2 milliárd eurót. Ők birtokolják a Dedeman barkácsáruházláncot, amely az elmúlt években jelentősen terjeszkedett.

Az első tíz leggazdagabb üzletember listáján egy magyar nemzetiségű vállalkozó is található Teszári Zoltán személyében, aki a Digit működtető RCS és RDS telekommunikációs cég tulajdonosa. Az ő vagyonát az újság 550-570 millió euróra becsülte a tavalyi 500 millió euróhoz képest. Ő a harmadik helyen végzett.

A háromszáz leggazdagabb román listáján szereplő személyek vagyonának összértéke 23,05 milliárd euró, ami 6,2 százalékkal haladja meg a tavalyit. A háromszázas toplistába minimum 20 millió euróval lehetett bekerülni.