János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három év börtönre ítélték néhány száz fájdalomcsillapítóért

2017.12.26. 16:25 Módosítva: 2017.12.26. 16:46

Három év börtönre ítéltek egy brit nőt Egyiptomban, amiért erős fájdalomcsillapítokat vitt magával az országba, írja a Sky News. A 33 éves Laura Plummert drogcsempészettel gyanúsították.

Plummer október 9-én fogták el a hatóságok Hurghada repülőterén 290 tramadol tablettával a táskájában. A nő azt állította, hogy a pirulákat, amelyek az Egyesült Királyságban legálisak, Egyiptomban azonban tiltottak, egyiptomi barátjának hozta, de ez nem hatotta meg a rendőröket.

Laura Palmer és Omar Caboo
Laura Palmer és Omar Caboo

A tramadolt a közel-keleti országban gyakran használják a heroin helyettesítőjeként. Az elmúlt hetekben egyiptomi ügyvédek azt mondták, hogy a nő akár 25 év börtönt is kaphat.

Plummer barátja, Omar Caboo maga is azt nyilatkozta, hogy neki hozta a tablettákat a nő az erős hátfájására, és egészségügyi állapotát tanúsító röntgenfelvételeket, látleleteket is eljuttatott a bíróságnak, hogy igazolja a nő ártatlanságát.

Az ítélet után Plummer családja jelezte, hogy fellebbeznek. A brit nőt elfogása óta egy olyan cellában tartják fogva, ahol nincs ágy, és 24 másik emberrel van összezárva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!