Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Migránsokhoz köthetően nőtt az erőszakos bűnözés Németországban

2018.01.03. 21:21

Németországban az erőszakos bűnelkövetés 10 százalékkal nőtt 2015-ben és 2016-ban, és a növekedés 90 százaléka fiatal (14 és 30 év közti) férfi menekültekhez/migránsokhoz köthető, írja a Reuters.

Ugyanakkor az is látszik, hogy a háború sújtotta országokból, például Szíriából érkezettek sokkal kevésbé valószínű, hogy erőszakos bűnt követnek el, mint azok, akik valószínűleg nem kapnak menedékjogot.

A tanulmány szerint  Alsó-Szászországban a menekültekhez köthető erőszakos bűnözés 17 százalékának volt észak-afrikai elkövetője, holott ők csak a menekültek 1 százalékát teszik ki. Ők azok, akiknek nem sok esélyük van jogilag menekültstátuszt kapni, és akik érkezésük után azzal szembesülnek, hogy nem kívánatos személyek, nem fognak tudni dolgozni, de még maradni sem, nyilatkozta a Reutersnek Christian Pfeiffer kriminológus, a tanulmány egyik szerzője.

A tanulmány szerint az is csökkenti a bűnelkövetés esélyét, hogy ha engedik a családegyesítést a hatóságok. 

A Reuters megjegyzi, hogy a migráció kulcsfontosságú téma lesz a német koalíciós tárgyalásokon is Merkel és a szociáldemokraták között. A több mint egymillió migráns érkezése 2015 közepe óta mindkét párt támogatottságát megtépázta a szeptemberi választásokon.  A családegyesítés különösképp érzékeny témája lesz a tárgyalásoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?