Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig találnak chiboki túlélőket

GettyImages-680085382
2018.01.04. 18:46

A nigériai hadsereg kiszabadított egy diáklányt a Boko Haram terrorszervezet karmai közül. 2014 tavaszán 276 lányt  raboltak el  Chibokban, közülük legalább ötvenen azonnal megszöktek, de ketten nem élték túl a támadást.

A kiszabadított diáklány Salomi Pugu
A kiszabadított diáklány Salomi Pugu

A most megtalált lány Salomi Pugu az MTI szerint, egy másik lány és egy kisgyermek is volt vele a Borno állambeli Pulka városában végrehajtott akcióban. Ennél több részletet nem közöltek.

2016-ban huszonnégyen, tavaly nyolcvanketten szabadultak ki a Boko Haram fogságából. Váltságdíjat fizettek értük, és a terrorszervezet több vezetőjét kellett cserébe szabadon engedni. Becslések szerint még körülbelül száz foglyuk lehet.

Korábban egy áldozat azt mondta, olyan sanyarú körülmények között tartották őket, hogy inkább öngyilkos merénylőnek jelentkeztek.

(Borítókép: A 2017 májusában elengedett 82 diáklány hozzátartozói - fotó: Sodiq Adelakun / Anadolu Agency / Getty Images Hungary)