Szomjan halt a hőségben túrázó amerikai

2018.01.11. 11:16

Szomjan halt a hőségben egy 33 éves amerikai turista, a negyven fokos hőségben ausztráliai gyalogtúráján. Az út nem lett volna túl hosszú, 16 kilométer, ám útitársa szerint a férfi előresietett, majd eltévedt – írta a Sky news. A be nem tervezett kitérő végzetesnek bizonyult a hőségben, mivel nem vitt magával elegendő vizet.

Holttestét három órával később találták meg. A rendőrség nem gyanít bűncselekményt, valószínűnek látszik, hogy kiszáradás végzett a férfival.

Egy felnőtt napi vízszükséglete 2-2,5 liter, nagy hőségben az izzadás miatt tovább nő a szervezet vízigénye, amit ásványi sókban gazdag vízzel kell pótolni. Az ember testtömegének 60 százalékát víz adja. Enyhe dehidratációról akkor beszélünk, ha a testtömeg 6-8 százalékkal csökken a vízhiány miatt – részletezi a Webbeteg.hu. 9-12 százalék veszteségnél jelentkezik a veszélyesen alacsony vérnyomás. A súlyos 12-15 százalékos veszteségnél már tudatzavaros állapot lép fel, és bármikor bekövetkezhet a keringés összeomlása. 

Vízhiány nem csak a hőség, de súlyos hasmenés esetén is felléphet, de az általánosan túl alacsony vízbevitel is veszélyes lehet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport