Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt egy tó Indiában

000 X75ZF
2018.01.20. 09:17 Módosítva: 2018-01-20 09:35:37

Hatalmas tűzvész alakult ki egy szennyezett tavon a dél-indiai Bangalor város mellett. A katasztrófa megfékezésére csaknem ötezer katonát kellett bevetni, írja az MTI.

A tűz pénteken keletkezett a szennyvízzel, vegyi melléktermékekkel, építési törmelékkel telített, vízi növényekkel borított Bellandur tavon, és fenyegette már a lakott területeket és egy katonai bázist is.

A katonák erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megfékezni a tüzet, szombat reggel már csak a füstje volt nagy.

2015-ben olyan nagy mennyiségű szennyvíz és ipari vegyi anyag került a tóba, hogy az kiöntött Bangalor egyes utcáira. A habos szennyezés ezen a 2015-ös videón látható. 

A tó vízének vizsgálatakor kiderült, hogy rendkívül nagy a foszfor- és más szervetlenanyag-tartalma. Azóta gátat építettek köré, hogy megakadályozzák a kiömlését.

A tó felszínén már korábban is keletkezett tűz: évek óta többször is kigyullad.  

(Borítókép: Tűzoltók próbálják megfékezni a tüzet a Bellandur tavon, pontosan egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án. Fotó: MANJUNATH KIRAN / AFP)