Soros György perverz igyekezete a téma Romániában

2018.01.26. 11:20

Calin Popescu Tariceanu szerint Soros György a kiépített civil szervezeti hálózatain keresztül az állami intézmények meggyengítésére tör. A román parlament felsőházának liberális elnöke erről csütörtök este nyilatkozott az Antena 3 hírtelevíziónak, nyilatkozatát a Rador hírügynökség ismertette.

A tévéműsorban az MTI tálalása szerint Soros György és Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök kapcsolatáról beszéltek behívott elemzők. A telefonon megszólaló Tariceanu úgy vélekedett, hogy nem Jean-Claude Junckerrel van gond, hanem Soros Györggyel.

Tariceanu úgy vélte, hogy

  • Soros György a civil szervezetek általa kiépített óriási hálózatán keresztül az államok alapintézményeit kezdi ki.
  • Szerinte Soros György azt akarja, hogy meggyengüljön az állami intézményekbe vetett bizalom,
  • és az állampolgárok szavazati többségén alapuló parlamenti demokrácia rendszerét az utcai tüntetések rendszere váltsa fel.

Azt állította, hogy az utcai tüntetések során "egy hangos kisebbség" próbálja ráerőltetni az álláspontját a többségre.

"Ez Soros perverz igyekezete mindenütt a világon" - fogalmazott Calin Popescu Tariceanu, aki egyben a kormánykoalíció kisebbik pártjának, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) az elnöki tisztségét is betölti. Úgy vélte, nagy mértékben teljesült is Soros György akarata.

A téma azáltal került a román politika érdeklődési körébe, hogy Gabriela Baltag bírónő, a romániai igazságszolgáltatás működését felügyelő Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagja a román sajtóban közzétett írásában azt állította: Soros György és Jean-Claude Juncker az elmúlt években legalább négyszer találkozott, és a legutóbbi, másfél hónappal ezelőtti találkozójuk egyik kiemelt témája a romániai igazságszolgáltatás helyzete volt.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön