Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump megosztott egy széljobbos videót, de bocsánatot kért

2018.01.26. 09:32 Módosítva: 2018-01-26 11:22:27

Ha azt mondja nekem, hogy ők szörnyű rasszista emberek, akkor mindenképp elnézést kérek, ha szeretné

– ezt Donald Trump amerikai elnök mondta pénteken a brit ITV-nek adott interjújában, mikor a riporter rákérdezett, hogy miért osztott meg Twitteren egy muszlimgyűlölő videót.

A videót eredetileg Jayda Fransen tette ki az oldalra, aki a Britain First nevű szélsőjobboldali mozgalomhoz tartozik, és az egyik legjelentősebb politikai teljesítménye az volt, amikor 2016-ban egy hidzsábot viselő muszlim nőbe kötött bele. Ezért el is ítélték és pénzbüntetést kapott. De visszatérve Trumpra: ő elmodnta, hogy nem ismerte a videó eredeti megosztóját, nem tudta, hogy a Britain First egy fasiszta szervezet. "Én vagyok a legkevésbé rasszista ember, akivel találkozhat" - mondta az elnök az újságírónak.

A videó egyébként egy állítólagos muszlim migránst mutatott be, aki rátámadt egy fiatal holland férfira. Az amerikai elnök megosztása után a holland nagykövetség Twitteren jelezte, hogy ez hazugság, a videón egy Hollandiában született férfi látható, akit a támadás után el is ítéltek a hatóságok.